Gründing i virkelighetens verden

Foto: Rene Schwietzke / Flickr

Godt nytt år! Det har vært en svært hektisk jul her. Internt i den lille gruppen som jobber med «den store ideen» har diskusjonene vært mange og intense. Det har handlet om allianser og partnerskap og finansiering og styrke. Kort sagt strategi.

Mye står på spill for oss. Ideen har stor potensiell kraft. Det er tilsvarende kritisk å få den ut og omdannet til konkret virksomhet på rett måte – uten å miste kontrollen, uten å møte dødens dal, uten at aktører reagerer feil, uten at vi bommer på noe viktig osv.

Utover høsten har vi testet ulike alternative måter å gjøre det på – og forkastet alle. Nå, bare en uke før vi etter planen skulle offentliggjøre det vi sitter på, innser at vi ikke kan gjøre det slik vi har tenkt denne gangen heller.

Vi besitter ikke nok styrke til å håndtere en lansering nå. Det krever ikke så rent lite selvransakelse å innse dette, men vi har diskutert oss frem til en konklusjon. Det har tatt innpå fjorten dager å komme dit.

Vi må sikre oss mer kontroll. Vi må samle større ressurser, både når det gjelder folk og penger før vi går ut.

Det var fortsatt en åpning for å kjøre som planlagt da vi startet på arbeidsdagen i går, 2. januar. For å konkludere sikkert brukte vi et par timer midt på dagen sammen med en gruppe nye og uhildede, men svært erfarne folk som har tenkt sammen med oss. Konklusjonen er klar. Lanseringen kan ikke skje nå.

MESH ble dermed avbestilt i går ettermiddag. I dag må jeg altså fortelle dere som er påmeldt til seminaret og venter på lanseringen den 10. januar at «innovasjon i sanntid» av og til kan lede til uventede resultater.

Vi skal opp på et høyere nivå, vi tar en «pivot» – en omdreining – og ytterligere en «iterasjon» – for å bruke litt lean-terminologi. Vi utsetter, men høyner – fordi prosjektet fremstår som viktigere enn noen gang.

Det er selvsagt beklagelig at vi ikke kan fullføre lanseringsløpet. Jeg er oppriktig lei meg for det. Kronikken som presenterer løsningen har ligget klar en ukes tid. Animasjonen dere skulle få se. Materiellet.

Vi har spurt oss selv mange ganger hvordan det ble slik og om vi kunne ha innsett dette på et tidligere tidspunkt – og helst ikke satt i gang lansertingsløpet i det hele tatt.

Svaret er at lanseringen har gitt ny kunnskap, på flere plan. På grunn av disse aktivitetene har ting flyttet seg internt og vi har fått ny innsikt. Det er denne som har ledet til reorienteringen. Vi kunne ikke ane at dette skulle bli forløpet.

Men altså; vi skifter kurs fordi prosjektet har sterkere krefter i seg enn forventet – og det er en positiv ting. Vi må bare ruste oss bedre og litt annerledes.

I går formulerte vi stammen i en strategi versjon 2, den er annerledes enn versjon 1. Mer kan jeg ikke si nå, annet enn at en vakker dag – kanskje ikke i januar, men en enda vakrere dag en gang utpå våren – så skjer det noe.

— Tom


Tom Ottmar

Seriegründer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *